Terf demo en de aftermath

Een week geleden organiseerde Wandelclub030 en Elektra Tinfa een tegenprotest in Utrecht.

Daar kwamen terfs van Voorzij/Pro-Vrouw een “Let Women Speak” manifestatie houden, Let Woman Speak NL.

In een vorig blog schreef ik hier al over.

In de weken voorafgaande aan dit evenement werd pijnlijk duidelijk hoe verweven de zelfbenoemende feministen van “Let Woman Speak NL” met nazi’s en religieuze conservatieven.

Eerst was daar Yvette Evers die zich aanmeldde om te spreken, Yvette is een bekende Utrechtse nazi, aangesloten bij de nationalisten van Voorpost en de neo-nazi partij NVU.

Zuiver extreem rechts type dus.

Yvette tipte mede Voorpostlid Hannie Descendre, die ook bekend is van de corona demonstraties.

Niet heel veel later kondigde Peter van Vliet aan ook maar te gaan, Peter kennen we ook als “Stop Antifa Terreur Nederland” op facebook.

Omdat de tegendemo al maanden eerder aangekondigd was hadden terfs Caroline Franssen en Lydia Daniels dit ook opgepikt en voor beveiliging gezorgd.

Die beveiliging vonden ze in Frans Groenendijk, een man die op Twitter/X veelvuldig FvD tweets deelt.

Hij had schilden gemaakt om te voorkomen dat de terfs geraakt konden worden door viezigheid die antifa zou gaan gooien.

Caroline Franssen riep mannen op zich aan te melden als beveiliger door haar een DM te sturen op social media.

En dus kwam een handvol extreem rechtse types mee naar Utrecht.

In de weken voorafgaande aan dit evenement waren het Franssen en Daniels die het ook continue hadden over “mannen van antifa” die met geweld vrouwen het zwijgen op kwamen leggen.

Ook verkondigde ze dat de politie antifa met geweld zou weg houden, vergezeld met beelden van Leiden Pride waar de politie insloeg op antikapitastische queers.

Rond het middaguur werden er al wat fasho’s gespot in de stad van NVU en Pegida.

Rond 13:00 werden Peter van Vliet, Yvette Evers en zo’n 10 a 15 andere rechts extremisten gespot op Utrecht Centraal.

Een half uur later verzamelde een bont gezelschap zich bij de Jacobi kerk.

Queer, trans en non-binaire mensen, cis allies, allemaal verschillende groepen anarchisten en antifascisten.

De groep groeide uit tot ergens tussen de 200 en 300 personen en zo liepen we richting de Monikabrug, om via de Singel naar Park Paardenveld te lopen.

Onderweg werden we al begroet door Peter van Vliet, die uiteraard weer even kwam provoceren, vergezeld door 2 agenten.

Peter zorgt er namelijk altijd voor dat er agenten in de buurt zijn zodat hij geen klappen krijgt.

Toen we de hoek om liepen zat de schrik er goed in bij de terfs.

Er was schijnbaar een vak gemaakt voor de tegendemo, daar stonden wat mensen, toen kwam onze enorme stoet opeens de hoek om gezet.

De politie, welke agenten van LGB-groep Roze in Blauw vooraan had gezet, wilde ons het vak in leiden, een grote groep was het daar niet mee eens.

Dat resulteerde in wat duw-en-trek werk tussen demonstranten en politie.

Er werden wat dranghekken om gegooid, politie ging los met de wapenstok.

Aan de protestoproep was goed gehoor gegeven, honderden mensen die met potten en pannen zoveel mogelijk lawaai maakte waardoor de terf demo overstemd werd. Max van den Berg, de christo-fascist die bij Sigrid Kaag voor de deur stond met een fakkel, irriteerde zich er zo aan dat hij het hazenpad koos.

Al voor de speeches goed en wel waren begonnen vertrok ook Peter van Vliet, weleenswaar geboeid wegens openbare ordeverstoring. Zo, 2 fascisten minder.

Als tweede spreker was Yvette Evers aan de beurt, ze schreeuwde een partij homofoob gal door die microfoon, dat was niet mis. Het woord trans kwam niet in de speech voor, maar wel een hele rits aan homofobe en racistische slurs.

Na haar speech werd er in het terf vak luid geklapt en Franssen bedankte haar voor haar bijdrage.

De rest van de middag verliep rustig en om 10 over 4 was er bijna niets meer over van de terf demo. Deze middag spotte we naast leden van NVU en Voorpost ook mensen van Proud Boys NL, er waren bekende “wappies” en er was iemand van Pegida, deze mensen (voornamelijk mannen) waren driekwart van het LWS publiek.

Een win voor de Utrechtse antifa.

Let Women Speak gooide die avond de videodocumentatie online, met daarin ook de speech van Evers.

De organisatoren claimde eerst nog dat ze niets van de nazi speech hadden gehoord, wat niet heel erg geloofwaardig overkwam.

Wat volgde was een shitshow op social media waarbij terfs, antifascisten en mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap zich keerden tegen Franssen en Daniel om het toelaten van nazi’s op hun evenement.

Het hoogtepunt kwam afgelopen week toen Franssen dreigde geen 2e LWS evenement te organiseren als de kritiek zo aanhield.

Uiteindelijk besloten de organisatoren om Yvette uit de videodocumentatie te knippen en haar een mail te sturen dat ze in de toekomst niet meer welkom is bij Nederlandse LWS events.

Hoe nu verder?

Nouja, idealiter hoeft er verder niets meer te gebeuren als Franssen zich aan haar tweets houd en geen LWS events meer organiseerd. Het gedachtengoed van deze mensen kan je niet zomaar uit hun hoofd krijgen.

Mochten ze nou wel weer de straat op willen gaan trakteren we ze gewoon weer op tegendemo.

Terfs en nazi’s zijn 2 handen op 1 buik en wij laten niet toe dat deze intollerante types op onze straten marcheren.

Utrecht = Antifa!